Ovenstående er fra Politikens forside i september 20, hvor journalisten Tobias Bonde beskriver en kamp, hvor en 18 årig kvindelig dommer bliver udsat for disse særdeles ubehagelige og grænseoverskridende udfald fra en seniorspiller, der mente han var blevet snydt for et frispark.

Denne sag har nu iflg Ekstrabladet og andre medier fået sat i hvert fald et foreløbigt punktum, idet den pågældende spiller er idømt 20 dages fængsel for sine handlinger i den omtalte fodboldkamp

Du kan fortsat finde artiklen på Politikens hjemmeside: https://politiken.dk/sport/art7925684/%C2%BBI-det-f%C3%B8rste-stykke-tid-gav-jeg-mig-selv-skylden-for-hvad-der-skete%C2%AB

Denne artikel har medført, at også andre medier har interesseret sig for denne sag. Dels med en bekymring for den dommer det nu gik ud over, men også ført til en debat omkring hvilke sanktioner sådanne verbale og fysiske angreb på en dommer bør medføre, overfor den enkelte spiller, men også for den klub han spiller i. Den er jo i sidste ende er ansvarlig for den måde spillerne optræder på banen.

De mange indlæg både i landsdækkende medier, men også reaktioner på de sociale medier, gjorde at DFU – Danske Fodbolddommere – tilbage i september 2020 rettede henvendelse til DBU og anmodede DBU om en politisk drøftelse af sanktionsrammerne for spillere, træneres og klubbers angreb på dommerne. Ikke med henblik på strafudmålingen i ovennævnte sag den er afgjort.

Men I DFU er vi bekymrede for de signaler, de nuværende sanktionsramme giver. Dette i forhold til fastholdelse af dommere, rekruttering af nye dommere samt spilleres forståelse af respekten for dommeren. Udtalte daværende formand for Danske fodbolddommere Tore Østergaard

Ovennævnte sag fik også forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt til at reagere. Med baggrund i at hun i 2016 blev udpeget som formand i DBU’s kvindekommission,

Læs artiklen: https://politiken.dk/sport/art7936810/%C2%BBGroft-og-uacceptabelt%C2%AB-overfald-p%C3%A5-18-%C3%A5rig-dommer-f%C3%A5r-Helle-Thorning-p%C3%A5-barrikaderne