Vælg en side

Ovenstående er fra Politikens forside i går, hvor journalisten Tobias Bonde beskriver en kamp, hvor en 18 årig kvindelig dommer bliver udsat for disse særdeles ubehagelige og grænseoverskridende udfald fra en seniorspiller, der mente han var blevet snydt for et frispark.

Du kan finde artiklen på Politikens hjemmeside: https://politiken.dk/sport/art7925684/%C2%BBI-det-f%C3%B8rste-stykke-tid-gav-jeg-mig-selv-skylden-for-hvad-der-skete%C2%AB

Denne artikel har medført, at også andre medier har interesseret sig for denne sag. Dels med en bekymring for den dommer det nu gik ud over, men også ført til en debat omkring hvilke sanktioner sådanne verbale og fysiske angreb på en dommer bør medføre, overfor den enkelte spiller, men også for den klub han spiller i. Den er jo i sidste ende er ansvarlig for den måde spillerne optræder på banen.

I går deltog DFUs formand i et længere interview på Radio4 om ovennævnte sag. Du kan høre interviewet via dette link. Det starter 6.25 inde i podcasten: RADIO4 indlæg med DFUs formand omkring vold og trusler mod dommere

TV2S Go’ aften live satte også fokus på temaet, idet man havde inviteret den pågældende unge dommer til et interview under overskriften: Vold og skældsord mod fodbolddommere. Klippet kan ses her, men kræver adgang til TV2Play: https://play.tv2.dk/programmer/magasiner/serier/go-aften-live/vold-og-skaeldsord-mod-fodbolddommere-226853/

De mange indlæg både i landsdækkende medier, men også reaktioner på de sociale medier, har gjort at DFU – Danske Fodbolddommere – har rettet henvendelse til DBU og derfor anmoder DBU om politisk drøftelse af sanktionsrammerne for spillere, træneres og klubbers angreb på dommerne. Ikke med henblik på strafudmålingen i ovennævnte sag den er afgjort.

Men I DFU er vi bekymrede for de signaler, nuværende sanktionsramme giver. Dette i forhold til fastholdelse af dommere, rekruttering af nye dommere samt spilleres forståelse af respekten for dommeren.

Ovennævnte sag får nu forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt til at reagere. Med baggrund i at hun i 2016 blev udpeget som formand i DBU’s kvindekommission,

Læs artiklen: https://politiken.dk/sport/art7936810/%C2%BBGroft-og-uacceptabelt%C2%AB-overfald-p%C3%A5-18-%C3%A5rig-dommer-f%C3%A5r-Helle-Thorning-p%C3%A5-barrikaderne