Vælg en side

Der blev den 19. december afholdt møde mellem DBU J, Sønderjydsk Dommerklub og DFU. Det var et konstruktivt møde, hvor der var enighed om, der eksisterer en betydelig udfordring omkring klubbens kampe og adfærd.

Man kan på DBU Jyllands hjemmeside se, at sagen er opstået som følge af en voldsepisode i en Futsalkamp. Det er korrekt, at dette udløste anbefalingen fra Sønderjydsk Dommerklub om ikke at dømme klubbens kampe. Men forud har der i mere end 5 år været mange udfordringer omkring klubbens hold og tilgang til dommerne. Forhold, der bedst beskrives med disrespekt for dommerne, trusler, og en grundlæggende utryg og ubehagelig oplevelse.

På DFUs hjemmeside kan i finde et interview med DFUS næstformand Nicolai Nielsen sendt på DR. P4Syd

Sønderjydsk Dommerklub, DFU og DBU blev på mødet den 19. dec. enige om en 3 delt handleplan. DBU J har ledelsesansvaret og dermed også initivpligten til at sikre handleplanens implementering. På flere måder er handlingsplanen dybere og klarere end det, vi ellers ser eller deltager i. I den kommende tid vil der blive afviklet møder med Sønderborg Boldklub og de øvrige interessenter. Vi håber, Sønderborg Boldklub vil leve op til ansvaret, den har som Fodboldklub i Danmark.

Indtil handlingsplanen er gennemført fastholder DFU anbefalingen til alle dommere om ikke at dømme klubbens seniorkampe. Det gør vi af 2 grunde. Først og fremmest handler det om dommernes sikkerhed og vilkår, men det handler også om, at Sønderborg Boldklub skal se, det har en konsekvens ikke at behandle landets fodbolddommere ordentligt.

Jeg vil gerne pointere, det er en opfordring til ikke at dømme klubbens kampe, ikke et forbud. Derfor skal dommere, hvis de vælger at ignorere anbefalingen ikke opleve represalier. Det er klart, DFUs bestyrelse mener og står bag opfordringen, men det er dommerens eget valg.

DBU J ønsker at gennemføre klubbens seniorkampe også den kommende tid. DBU J vil derfor påsætte dommere, der ikke har meddelt, de ikke ønsker at dømme holdet. Dommeren kan naturligvis melde afbud også efter han er påsat. Det er for DFU afgørende dommerne kender vores anbefaling, så de kan træffe det for dem rigtige valg.

Venlig hilsen

Tore Østergaard

Formand DFU