Vælg en side

 

 

IFAB har nu udsendt et cirkulære omkring igangsætning af målspark og frispark til det forsvarende parti i eget straffesparksfelt.

 

DBUs lovgruppe har med baggrund i dette d.d. udsendt følgende:

Der har fuldt forståeligt været en del forvirring omkring de såkaldt kreative målspark – de situationer, hvor målmanden tipper bolden op til typisk hoved eller bryst på en forsvarer, der står tæt på, og herefter får bolden retur.

Forvirringen skyldes ikke mindst nogle lidt modstridende meldinger fra IFAB.  IFAB har onsdag bekræftet, at de finder dette så komplekst, at de ønsker at behandle det i deres Technical Sub-Committee. Der er ingen tidshorisont på en endelig løsning.

I ventetiden er det IFAB’s instruks, at de pågældende målspark ikke er tilladt – men de er på den anden side heller ikke så forbudt, at der skal dømmes indirekte frispark og tildeles en advarsel. Møder man et af disse målspark, skal målsparket simpelthen tages om – og så er fidusen ved at forsøge det jo ligesom væk.

Det er identisk med den instruks, som vi modtog sent sidste fredag – og for sent til, at det kunne lade sig gøre at implementere det i weekend-runden i Danmark. Men det gør vi så nu.

For at undgå at gribe forstyrrende ind i denne uges pokalrunde, vil det fremhævede være gældende fra fredag den 9. august, og indtil IFAB når frem til en endelig konklusion.