Vælg en side

Lidt god viden at have – inden situationen opstår.

 

En række forskellige episoder kan give megen god debat mellem dommere,
men også en lang række diskussioner med spillere, ledere m.fl., når de opstår.
Fra DFU’s side vil vi fremadrettet forsøge at beskrive og give svar på de spørgsmål,
som vi modtager eller hører om på anden vis.

 

 

 

De første spørgsmål handler om advarsler og udvisninger af spillende trænere.

Hvordan håndterer man en spillende træner, der får en advarsel som enten træner eller spiller, og efterfølgende får yderligere en, men i den modsatte funktion.

Herunder er forskellige mulige scenarier:

Midlertidig udvisning
En spiller som, i breddekampe midlertidig udvises, skal normalt forlade banen nærmest det sted på grænselinjen hvor han står, og begive sig til det tekniske område.

Cheftræner som samtidig er opført som spiller
En cheftræner som er spillende træner, og som cheftræner modtager en udvisning, medens han fungerer som spiller, for en handling, som er begået på bænken, og hvor synderen ikke kan udpeges, skal forlade spillepladsen. I breddekampe må holdet umiddelbart fylde op. I § 3 turneringer reduceres holdet.

En cheftræner som er spillende træner, og som cheftræner modtager en advarsel, medens han fungerer som spiller, for en handling, som er begået på bænken, hvor synderen ikke kan udpeges, skal i breddekampe tage ophold på bænken i 10 minutter. Holdet må umiddelbart fylde op.

En cheftræner som er spillende træner, og som cheftræner modtager sin anden advarsel, medens han fungerer som spiller, for en handling, som er begået på bænken, og hvor synderen ikke kan udpeges, skal forlade spillepladsen. I breddekampe må holdet umiddelbart fylde op. I § 3 turneringer reduceres holdet.

En cheftræner som er spillende træner, og som spiller modtager en udvisning, skal forlade spillepladsen. Holdet reduceres.
En cheftræner som er spillende træner, og som spiller på banen modtager sin anden advarsel, skal forlade spillepladsen. I breddekampe må holdet efter 10 minutter sætte en ny spiller ind. I § 3 turneringer reduceres holdet.

En cheftræner som er spillende træner, og som træner/official modtager en advarsel medens han sidder på bænken, er nu låst i 10 minutter

Igangsættelse i straffesparksfeltet og udenfor.
Udførelse af igangsættelserne målspark og frispark i eget straffesparksfelt ved at målmanden tipper bolden op til en markspiller, der derefter spiller målmanden med alt andet end foden, således målmanden igen kan spille bolden med hånden, er ikke tilladt. Der dømmes omspark – men ingen personlig straf. Den kan komme på tale i gentagelsestilfælde.
Såfremt dette sker udenfor straffesparksfeltet, dømmes indirekte frispark til modsatte hold, og markspilleren tildeles en advarsel for usportslig opførsel, uanset om målmanden spiller bolden med hænderne eller ej (omgåelse af tilbagespilsreglen).