Vælg en side

Lidt god viden at have – inden situationen opstår.

 

En række forskellige episoder kan give megen god debat mellem dommere,
men også en lang række diskussioner med spillere, ledere m.fl., når de opstår.
Fra DFU’s side vil vi fremadrettet forsøge at beskrive og give svar på de spørgsmål,
som vi modtager eller hører om på anden vis.

 

 

 

De første spørgsmål handler om advarsler og udvisninger af spillende trænere.

Hvordan håndterer man en spillende træner, der får en advarsel som enten træner eller spiller, og efterfølgende får yderligere en, men i den modsatte funktion.

Vi har opstillet fem forskellige mulige scenarier:

Sprg 1.
En spillende træner (opgivet som udskfitningsspiller), får mens han er udenfor en advarsel som træner. er han nu spærret 10 minutter som spiller? Eller må han sætte sig selv på banen efterfølgende – fx ved førstkommende spilstop efter ex to minutter?
Som reservespiller er han, efter advarslen, spærret i 10 minutter

Sprg 2.
Når han kommer på banen, og der laver en forseelse til advarsel. Er dette advarsel nr 2 og dermed rødt, eller får han nu advarsel nr. 1 som spiller? Og dermed 10 minutter uden for og med holdet reduceret? Hvis det medfører rødt kort og forseelsen er lavet inden for/uden for den 10 minutters periode (afhængig af svaret på sprg 1), skal holdet så reduceres?
Dette er advarsel nr. 2 – og dermed udvisning/rødt – holdet reduceret i 10 min.

Sprg 3.
En spillende træner på banen får en advarsel og sendes derved uden for i 10 minutter. I denne periode forser han sig som træner, og skal advares for denne forseelse. Medfører dette rødt kort og at holdet reduceres?
Rødt kort/udvisning – holdet reduceret i resten af kampen

Sprg 4.
En spillende træner har forset sig på banen til advarsel, efterfølgende (efter de 10 minutter er gået), har han valgt at skifte sig selv ud. Nu laver han på bænken en forseelse til advarsel. Skal dette medfører bortvisning (og dermed rødt kort til træneren)?
Ja – rødt kort – holdet reduceres ikke. 

Sprg 5.
Samme som i fire, men denne gang laves forseelsen til advarsel af en på bænken, som dommeren ikke kan identificere, og derved skal cheftræneren jo have straffen. Som spiller fik han en advarsel tidligere, men hvad nu? Og hvis det sker inden for de 10 minutter, hvor han er uden for grundet advarslen som spiller?
Hvis de 10 minutter er gået – skal træneren/spilleren tildeles advarsel nr. 2 – og dermed udvisning/rødt – men ingen reducering.  Hvis det sker indenfor de 10 minutter, hvor han er til afsoning –er der udvisning/rødt – samt reducering af holdet i resten af kampen.