Vælg en side

I perioden 1.-9. juli 2019 deltog Fie Bruun og jeg (Nanna Løf Mørch Andersen) som hhv. linjedommer og dommer i træningsturneringen for u16 landsholdene i Sverige. Planlagt var 4 kampe som linjedommer til Fie og to kampe hhv. som dommer og fjerdedommer til mig. Der var i alt hold fra 8 lande med tilhørende dommerteams fra Sverige, Norge, Holland, Tyskland, Island, Finland, England og Danmark. 3 Udviklere fra Sverige, Jörgen, Johan og Peter og Gitte fra Danmark. Derudover var der tilkoblet en fysisk træner fra Sverige, Elin, som var ansvarlig for vores fysiske træning, som primært bestod af sprint-, restitutions- og mobilitetstræning.

 

Her over ses Nanna og Fie med vores finske kollegaer Alisa og Sini Hakala

 

Vejret var svingende med alt fra skybrud til høj solskin. De fire stadions var alt fra 15-90 minutters kørsel. Der var i alt 4 kampdage, dvs. kamp hver anden dag. Alle kampene varede 2x45 minutter efterfulgt straffesparkskonkurrence, i tilfælde af uafgjort kamp. I de første tre kampe dømte vi sammen i teams, hvilket styrkede vores indbyrdes samarbejde, som vi kan bruge hjemme i respektive lande. Til turneringens sidste kamp blev alle teams splittet op, således at der var fire nationaliteter i hvert team.
 
Spillet i alle kampe foregik i et imponerende højt tempo, så et af de store samtaleemner var efter kampene naturligt nok placering. Det overordnede emne for ugen var altså movement, som også var inkorporeret i de to praktiske træninger. De praktiske træninger var ligeledes delt op i hhv. dommer- og linjedommerorienterede øvelser. På linjedommersiden var der fokus på multitasking og bevægelse. Øvelserne fungerede rigtig godt og det var nemt at implementere til kampene. På dommersiden var der fokus på placering omkring straffesparksfeltet og dødboldssituationer.
 
Med os af ny erfaring fra samlingen er klart brugen af headset og den internationale linje. Vi er blevet klogere på, hvordan man bruger headsettet optimalt ift. Samarbejde og ikke mindst, hvad man forventer af både dommer og linjedommer internationalt.
 
En anden erfaring, som normalt ikke fås i den hjemlige liga var netop rollen som 4. dommer. Udover at jeg prøvede det selv, var der et særdeles brugbart indlæg på dag 3 om 4. dommerens opgaver. Dette udmøntede sig i et notat, som alle deltagere kunne tage med sig hjem fra turen.
 
På femtedagen havde vi eftermiddagen fri, hvor vi sammen med seks andre nordiske dommere tog i forlystelsesparken Liseberg i Götenborg.
 
Overordnet en rigtig god uge med fokus på det internationale set-up!
 
 
På billedet herunder ses: Kvartetten fra  finalekampen mellem England og Tyskland; Dommer: Nanna  (DK), LD1: Alisa Levämpi (Fin) LD2: Helle Reiten  (NOR), 4. Dommer: Ulrica Löv (SWE)