Vælg en side

 

Den engelske version af fodboldloven for 2019/20 udkom i starten af maj, og er officielt trådt i kraft pr. 1. juni. Der har dog været undtagelser så fx -Em kval kampe med m.m. er spillet efter den gamle lovbog.

 

Du kan finde den engelske version her: laws of the game 1920

 

Men fra 1. juli gælder den, og her hjemme bliver det i Superligaen, vi i første omgang vil kunne se og opleve de ændringer, der er foretaget.

Blandt nye tiltag er, at gule og røde kort skal bruges overfor officiels. Bolden skal ikke mere sparkes direkte ud af straffesparksfeltet ved målspark og frispark til det forsvarende parti. Der er nye regler når dommeren skal lade bolden falde, ligesom der er en ny fortolkning omkring strafbar hands.

Hvornår den danske udgave foreligger er der endnu ikke sat dato på, men den forventes at være klar til udsendelse en gang i august, ind til da må man ty til den engelske version, samt de guidelines m.v. der garanteret vil komme fra DBUs lovgruppe. Når de foreligger vil de også kunne læses her.

Jan Carlsen der er medlem af lovgruppen og dermed medansvarlig for den danske udgave har dog løftet sløret for en del af det der kommer omkring uddeling af personlige straffe til officiels. Det kan læses her. Gule og røde kort til trænerne-06-04-2019