Tore Østergaard

Formand for Danske Fodbolddommere

01-05-2018

Formanden har ordet maj 2018

Maj måned er skøn! Det er nu, de sidste og afgørende kampe skal afvikles i i de øverste rækker. Der er altid masser af fokus på fodbold – og naturligt også på dommernes præstationer. Det smitter af på bredden – og også på både interessen og forståelsen for fodbolddommerens spændende udfordringer.

 Der er også masser af international fodbold i tv – verdens største ligaer skal afsluttes før VM i Rusland starter den 14. juni. Vi ser ikke topfodbold for at se dommerne – men i totaloplevelsen ved fodbold indgår jo o9gså dommerne – både beslutningerne og ledelsen. 2018 og byder på så meget spændende fodbold – og hele Danmark vil være meget optaget heraf. Som en del af dommerfamilien skal vi alle deltage – og deltage i drøftelserne, når vi møder dem. Det er den helt rigtige lejlighed til at skabe større forståelse for både dommernes forhold på alle niveauer – og ikke mindst fodboldlovens regelsæt.

 Helt naturligt ser jeg meget fodbold. Jeg holder mest af at være på stadion – eller på fodboldanlægget. Og jeg nyder det uanset det er superliga eller serie 4. Det vigtige for mig er atmosfæren, at det er live og samværet med ligesindede ”fodboldfanatikere”. Når lejlighed byder sig ser jeg også gerne fodbold i især England. Det er gennem tiden blevet til mange gode oplevelser på Wembley, Anfield, Goodison, Emirate, Stamford Bridge m. fl. Jeg ved, mange dommerkolleger har det som mig – det er fedt at krydre de mange danske oplevelser med det internationale. De store kampe følges i TV, og så planlægges ind i mellem ture til udlandet – med udgangspunkt i fodbold.

I DFU prøver vi noget nyt. Vi arrangerer 2 spændende ture til London i januar 2019. Vi skal se Premier Leaque – og forkæles imens. Adgang til VIP sæder og lounge – med både mad og drikke. Vi skal også nyde hinandens fællesskab – snakke fodbold sammen – og så skal vi opleve en af verdens mest fantastiske byer, det pulserende London. Du kan finde meget mere om turen her på DFUs hjemmeside. Initiativet udspringer fra Sønderjydsk Dommerklub, der vel snart 10 gange har arrangeret en årlig Londontur. Sidste år deltog 28 heri – de fleste var med for 2., 3. eller 4. gang.

Fodbolddommere og livslangt venskab er nærmest synonymer! Rundt om den fælles interesse møder dommere hinanden og stærke venskaber opstår. Mange i min vennekreds kommer fra fodboldens verden – og mange gode fortællinger bliver fortalt igen og igen, når vi er sammen. Dommervenskabet er enestående! Jeg ved eks., at mange unge dommere fik venskaber på talentkurset i Lyngby – og uanset hvor langt fra hinanden, man bor, så holder sådanne venskaber!

En af mine gode venner er desværre ramt af alvorlig sygdom. Hans netværk i ”dommerverdenen” er heldigvis stort – og støttende på den rigtig gode måde. Nogle stykker af os tager nu til Anfield til Liverpools sidste hjemmekamp i denne sæson. Det har siden drengeårene været et ønske hos min gode ven at opleve Anfield. Og hvem tager ikke gerne en tur til Liverpool med gode venner og spændene fodbold?

Vores hobby er fantastisk! Og de muligheder, venskaber og oplevelser, vores hobby giver os, er unikke, livsbekræftende og ganske enkelt uundværlige!

 

Tore